top of page

Lülisambast oleneb elukvaliteet (1/3)

Lülisambast oleneb elukvaliteet (1/3)

Kui blokeerunud seljalihasest ei liigu info enam edasi, algab mõnes elundis taandareng. Meie lülisambal on kanda määratu suur roll: see toetab keharaskust alates koljust kuni vaagnaluuni ja sellele kinnituvad paljud lihased.

Harva kohtab inimest, kes tunnistab, et pole iial seljavalu tundnud. Seljas ja nimmepiirkonnas tekkinud valud ning lihaspinged kaovad tavaliselt varem või hiljem ega arene haiguseks, mida rahvasuus radikuliidiks, nimmevaluks, ishiaseks või mõneks muuks tõveks kutsutakse. Iga valukannataja jaoks on aga tähtis enesetunde kiire paranemine ja kroonilise, üle kolme kuu kestva valu vältimine.

„95% inimestest pöördub massööri juurde pea- ja/või seljavaludega. Mõningatel juhtudel pöördutakse ka jalgade valuga, mida põhjustab üldjuhul lamendunud piki- või ristivõlv. Vähesed teadlikumad patsiendid soovivad leida ka energia tasakaalu organismis,” ütleb masseerija-terapeut Merle Soha. Terapeut täiendab, et valude puhul ei ole tegemist alati radikuliidiga. Inimene on tervik ning hädade põhjus võib peituda selles, et selg, kael või kehahoiak on paigast ära.

Seljavalu võivad põhjustada ka mitmesugused pinged. Näiteks lihas- ja stressipinged ning olukord, kus kodused suhted on närvilised või tööl pole kõik korras. (Jätkub.)

paindlikkus ja venitusharjutused - Lizi's Dance Show

Picture by Daisy Lappard (upl 15 Oct 2016)

Autor: Signe Kalberg

Allikas: Elutark Delfi. Tervis (lulisambast-oleneb-elukvaliteet?id=70231799)

bottom of page